torsdag 23 juli 2009

Last Exile


Jag har skrivit om denna serie innan. Historien utspelas runt huvudpersonerna Claus och Lavie, är unga piloter som under mycket möda underhåller sina döda föräldrars vanship (flygplan utan vingar). De arbetar som kurirer och har ett lugnt liv tills de under en tävling träffar på en döende pilot som ber dem att leverera en last till skeppet Silvana. Lasten är ingen vanlig last utan en liten flicka, som är mycket eftersökt. Hon är nyckeln till det sägenomspunna skeppet - Exile. Detta startar en utveckling där de tre rikena Anatole, Dysis och det mystiska Guild vill komma över Exile. En av dem kommer att gå under och därför vill de lägga vantarna på Exile.

Det är inte ofta jag har stött på det, men man lever sig verkligen in i personernas liv. Det är en riktigt bra serie och även bifigurerna är färgstarka och intressanta. Den charmiga muskötsoldaten Shetland och mekanikerna på skeppet Silvana är några av mina favoriter. Det är med en viss saknad man lämnar dem efter 26 avsnitt. Studion GONZO har gjort en väldigt bra anime-serie. Rekommenderas varmt!

måndag 6 juli 2009

Jag vet att jag ej uppdaterar bloggen på evigheter. Har haft mycket anime att se, samt mellan varven jobbat. Ska försöka att blogga lite till helgen. Så håll ut!