onsdag 24 mars 2010

Heroic Age

Genom att besvara uppropet från "Gold Race" beger sig alla raser ut i rymden. Den mänskliga rasen är den sista att starta, och är därför känd som "Iron Race". Mycket tid har gått sedan dess, och mänskligheten hotas av utrotning i händerna på de mer dominerande "Silver Race". För att rädda sitt folk beger sig prinsessan Deianeira ut på en resa till en galax långt borta, efter profetiorna i Gold Race som avkunnats av den kungliga familjen. Där möter hon en pojke som heter Age. Deras möte kommer att förändra universums öde ...

En mycket bra serie och om man gillade Gundam Seed kommer man gilla denna. Den ar full av häftiga strider, men även mycket känslor. Enda nackdelen med den är att den är för kort trots sina 26 avsnitt.

Vampire Knight

Vampire Knight handlar om Yuki Cross, som inte har nagra minnen innan hon raddades undan en vampyrattack 10 ar tidigare. Yuki adopterades av rektorn pa Cross-akademin och arbetar nu tillsammans med sin bror Zero for att skydda akademins hemlighet. Pa dagarna gar vanliga manniskor pa skolan, men pa kvallarna fylls skolan av vampyrer. Yukis uppdrag ar att se till att ingen kommer till skada vid skymningen nar de bada grupperna byter plats. Hennes bror vill doda doda vampyrerna, medan Yuki fascineras av dem. Hon tror ocksa att det ar mojligt for vampyrer och manniskor att leva sida vid sida.

Denna serie var intressant och hade ett mystiskt skimmer over sig som vampyrserier har. Snyggt tecknad och det hande saker hela tiden vilket gjorde att jag sag bada sasongerna ratt snabbt.

Library War

Jag har just slutat se pa Library War som var en bra serie. Den handlar om bibliotek som skapar sig en egen arme for att skydda sig fran myndigheterna som vill censurera bocker med vad regeringen anser ar tvivelaktigt innehall och inte bra for befolkningen. Serien kanns i allra hogsta grad aktuell, med tanke pa dagens politiska klimat i vissa lander. Se den! Den ar bara 13 avsnitt, men anda vard att se.