torsdag 7 februari 2013


Under 2012 och 2013 saag jag inte saa maanga nya anime-serier eftersom det vaar saa mycket annat som upptog min tid.

Jag saag en film: Fullmetal Alchemist The Sacred star of Milos vilket var en besvikelse.


Ozuma var en bra serie som var en kombination av sci-fi och aaventyr. I en ändlös öken utan en bit av grönska, rider Sam Coyne paa en motorcykel och letar efter något, när han ser en tjej blir jagad av skenbart fientliga fartyg. Sam raeddar flickan, vars namn är Maya, som naer det kommer till kritan kanske inte aer en brottsling pa flykt, utan snarare en kunglighet. Innan han återvänder till säkerheten i hans grupps bas, ser han ett jättemonster stiga upp ur sanden. Det är monstret som är hans brors fiende ... Sandvalen Ozma. Foer att bara vara 6 avsnitt tycker jag den hoell maattet hela tiden. Riktigt bra musik var det i den ocksa.


http://www.youtube.com/watch?v=1x67cg-teFI



Hiiro no Kakera


I tron att hon ska leva med sin mormor eftersom hennes föräldrar rest utomlands, reser Tamaki Kasuga till staden Kifumura. Där faar hon veta att ska utföra rollen "Princess Tamayorin foer att täta svaerdet Onikirimaru fraan ondskans makter. För att skydda henne, tilldelas hon unga män från en annan familj som vårdnadshavare


Jag kollade in foersta saesongen av serien innan jag gav upp. Hon verkar vara saa svag hela tiden och aven hennes vårdnadshavare aer skadas hela tiden av ondskan eftersom hon inte verkar inse att hon aer en prinsessa med magiska krafter.


Sakamichi no Apollon Denna serie handlar om nagra kamrater under 1960-talet i skolmiljo som gillar jazz.


På grund av sin fars jobb situation flyttar gymnasieeleven  Kaoru Nishimi från Yokosuka till Kyushu foer att bo hos släktingar. Fram till dess var Kaoru en ensamvarg som tenderade att hålla för sig själv, men naer han bekantar sig med  "bad boy" Sentaro Kawabuchi förändras han. Genom sin Devil-may-care klasskamrat, lär Kaoru attraktionerna i jazz och finner den första person som  han kan kalla en "vän". Han upptäcker också hur roligt det är att spela musik med en kompis. Han finner ocksa en vaen i Sentaro's barndomskompis Ritsuko som är dotter till en skivaffärsägare


Den var underhaellande med en lagom dos av musik, drama och vänskap. Rekommenderas!



Tales of Symphonia


Jag beklagade mig oever att Tales of Symphonia slutade saa tvaert i ett tidigare inlaagg. Som tur var saa gjordes det uppfoeljare till serien som ser till att alla traadarna faller paa plats.


Jag saag fler avsnitt av serien Tales of Symphonia the Animation: Tethe'alla Episode och boerjade kolla paa Tales of Symphonia the Animation: The United World Episode.


Uchuu Kyoudai slutade jag titta paa, foer det kaendes som den tappat lite fart och handlingen var inte like intressant laengre. Den handlar om tvaa broeder som vill aaka till rymden.



Robotic Notes handlade om naagra klasskamrater som startar en robotklubb. En av de manliga karaktaerna aer inte saa intresserad foerst i det hela, men blir laengre fram i serien. Rekommenderas. 


Under 2013 saag jag dessa serier. 


Hakkenden Touhou Hakken Ibun. 

Mobile Suit Gundam Age 

Maoyuu Maou Yuusha

Foer info om dem kolla upp dem paa naetet.