fredag 8 januari 2010

Trinity Blood

Det finns inte sa manga anime-serie som har vampyrtema. Denna har det och bra ar den ocksa. Enda kritiken ar att den var for kort, sa lite fler avsnitt hade inte varit helt fel!

Handlingen i kort:

I framtiden efter Armageddon (jordens undergang) fortsatter kriget mellan vampyrer och manniskor. For att skydda manniskorna fran vampyrerna anlitar Vatikanen olika allierade for att hantera situationen. Bland dessa finns en protagonist, en prast som heter Peter Abel Nightroad som reser till olika lander som en representant for Vatikanen. Men det ar bara en tackmantel, han ar medlem av "Ax" en grupp med speciella uppdrag som kontrolleras av kardinalen Catherina. Hans mote med en ung kvinna vid namn Esther kommer att avgora kampen for overlevnad mellan manniskorna och vampyrerna.

Har kommer ett smakprov pa serien med inledningslaten till serien. Gillar laten. Riktigt gung-gung i den :)

Gundam 00

Det är år 2307. Fossila bränslen har helt försvunnit och mänskligheten har helt gått över till solenergi. Inte alla länder har möjlighet att utnyttja detta system och detta leder till krig. Ut ur denna konflikt dyker en organisation upp som kallar sig Celestial being med mål att utrota alla krig. Här börjar historien med Gundam Meisters (piloter) Setsuna F. Seiei, Lockon Stratos, Allelujah Haptism and Tiera Erde där de dras in i konflikten mellan 3 Stormakter; Free Nations (f.d. USA), the Human Reform League (Ryssland, Kina och Indien) and AEU (Advanced European Union och andra fraktioner.

Detta var den sista i Gundam-serierna jag såg. Jag har tagit en paus i tittandet av dem och det var inte för att denna var dålig. Den var mycket bra och intressanta karaktärer i denna. Ingen av dem jag föll speciellt för och det var väl att en del av de intressanta hade bara bi-roller. Världen kanske kommer att se ut som den gör i Gundam 00. Men det kan bli för mycket med Gundam även för mig. Jag tänkte att när jag har sett klart de serier jag tittar på nu kanske kollar vidare på de tidigare serierna. Det ska visst komma en Gundam 00 Movie som jag ser fram emot.

Som avslutning av mina Gundam-recensioner ger jag er ett klipp ur Gundam 00. Låten sjungs av Taja och låter Love Today. Det är en av behållningarna i alla Gundam-serierna jag sett så är det musiken. Bra öppningslåtar, avslutningslåtar och så detta lilla guldkorn!

Gundam Seed Destiny

Gundam SEED Destiny tar sin början två år efter Gundam Seed och serien följer Shinn Asuka och resten av the crew på ZAFT's battleship Minerva. Tre mobile suits stjäls av en grupp som kallas sig för Phantom Pain, som i sin tur kontrolleras av terrororganisationen Blue Cosmos.

Några karaktärer från den förra serien dyker upp, som Athrun Zala och Kira Yamato. Men denna serie saknar en del vad den förra hade och det är att striderna blir alltför repetititva och man får ingen känsla för personerna som man fick i den förra serien.

Det enda bra med serien är låten "Fields of Hope" som sjungs av Tanaka Rie. Tycker det är en fantastisk låt!

Back on track..men nu från London

Jag har inte uppdaterat denna blogg på mycket länge och skälet till detta är att jag under tiden har flyttat från Sverige till London. Den första tiden hade jag ej tillgång till Internet alls. Nu är det bättre och jag har hunnit se lite serier sedan dess. En av serierna såg jag redan klart i Sverige, men fortsättningen har jag sett i England. Det blir lite smått och gott av de serier jag har sett nyligen.
07 Ghost

Beskrivning av serien snart

Gundam Seed

Gundam Seed handlar om konflikten mellan människor kallade "Naturals" och genetiskt skapade människor kända som "Coordinators". Denna serie är en den första i en lång serie som utspelas i den kosmiska eran.

Naturals håller till på Jorden medan Coordinators bor i Rymdkolonierna.
Handlingen tar sin början när den till synes neutrala kolonin Heliopolis blir invaderat av ZAFF eftersom kolonin har i hemlighet utvecklat Mobile Suits för att starta krig med
.
The Naturals’ kallas för "the Earth Alliance", medans armén för "the Coordinators" kallas för ZAFT. I centrum står Kira Yamato, som tillhör Earth Alliance och hans vän Athrun Zala från ZAFT.

Det är mycket strider mellan de olika stridande parterna i denna serie. Man kan tycka det blir repetivt, men det blir aldrig det för serien har en bra och intressant handling också som berör saker som vänskap, lojalitet och mycket mer. Fullt med känslor, eftersom det är många som dör i serien.
Bland Athrun Zalas kamrater i ZAFT-styrkan gillade jag Dearka Elsman. En riktig skitstövel, men blir förändrad när han tas tillfånga av the Earth Alliance.

Här ser du en scen ur Gundam Seed där Dearka är med, som visar hur mycket känslor denna serie har.



Gundam-figurer är för övrigt mycket populära i Japan. Här ser du en Mobile Suit som Dearka är pilot. VÄLDIGT mycket Dearka ;-)



Gillar man Sci-fi med mycket känslor ska man se Gundam Seed. Jag såg klart serien på en vecka, så bra var den!