fredag 8 januari 2010

Gundam Seed

Gundam Seed handlar om konflikten mellan människor kallade "Naturals" och genetiskt skapade människor kända som "Coordinators". Denna serie är en den första i en lång serie som utspelas i den kosmiska eran.

Naturals håller till på Jorden medan Coordinators bor i Rymdkolonierna.
Handlingen tar sin början när den till synes neutrala kolonin Heliopolis blir invaderat av ZAFF eftersom kolonin har i hemlighet utvecklat Mobile Suits för att starta krig med
.
The Naturals’ kallas för "the Earth Alliance", medans armén för "the Coordinators" kallas för ZAFT. I centrum står Kira Yamato, som tillhör Earth Alliance och hans vän Athrun Zala från ZAFT.

Det är mycket strider mellan de olika stridande parterna i denna serie. Man kan tycka det blir repetivt, men det blir aldrig det för serien har en bra och intressant handling också som berör saker som vänskap, lojalitet och mycket mer. Fullt med känslor, eftersom det är många som dör i serien.
Bland Athrun Zalas kamrater i ZAFT-styrkan gillade jag Dearka Elsman. En riktig skitstövel, men blir förändrad när han tas tillfånga av the Earth Alliance.

Här ser du en scen ur Gundam Seed där Dearka är med, som visar hur mycket känslor denna serie har.



Gundam-figurer är för övrigt mycket populära i Japan. Här ser du en Mobile Suit som Dearka är pilot. VÄLDIGT mycket Dearka ;-)



Gillar man Sci-fi med mycket känslor ska man se Gundam Seed. Jag såg klart serien på en vecka, så bra var den!

Inga kommentarer: