torsdag 6 augusti 2009

Anime som bygger på dataspel

Nu är jag tillbaka med ytterligare anime som har en koppling till dataspel. Efter .hack som gav mig blodad tand gav jag mig in på att se anime-serierna som bygger på PS2-spelen Tales of Eternia, Tales of Symphonia, Tales of Phantasia och Tales of the Abyss

Tales of Symphonia


Baserad på Game Cube och PS-spelet med samma namn. Två världar Sylvarant and Tethe'alla, existerar men är helt omedvetna om varandra. För att den ena världen ska frodas, måste den andra försvinna. I denna värld som håller på att försvinna, skickas en utvald iväg på en resa för att återställa världens "mana", en energiresurs som behövs för magi samt för att stödja livet självt. Genom att väcka upp "andarna" och bli en ängel kan världen bli pånyttfödd. Colette som är den utvalda från Sylvarant ger sig iväg på en resa med sina vänner Lloyd Irving och Genis Sage. Under resans gång träffar de på fler vänner och fiender medans de lär sig mer om sanningen bakom världens pånyttfödelse. En hyfsad anime, men alltför kort och slutar en aning tvärt utan att man egentligen vet vad som kommer hända sedan.

Tales of Eternia



Reid, Farah, Meredy and Keel år på ett uppdrag för att rädda världarna Celestia och Inferia från 'The Grand Fall' – ett scenario i vilket båda världarna skule kollidera med varandra. Men när Reid blir kidnappad av en bounty hunter called Marone, en sak leder till en annan och de fyra vännerna hamnar på den tropiska ön Belcarnu. En kedja av händelser tvingar dem att stanna på öarna, där ett mer direkt hot mot Inferia sover... Den här serien är inte alls dum. Gillar man RPG är detta något att se.

Tales of Phantasia

I landet Midgård lyckas en blodtörstig makthungrig bryta förseglingen som håller Dhaos, demonkungen, fången. Demonkungen Dhaos främsta mål är att utplåna hela mänskligheten. och några modiga krigare har samlats för att stoppa det kommande mörkret och kaoset. Nu måste Cless, Chester och Mint med hjälp av andra försöka finna Dhaos och stoppa hans korståg. Resan sker genom tid och rum. Bra, men lite kort serie..hade varit kul att veta mer om karaktärerna. Det kan man kanske inte kräva av fyra avsnitt dock ;).

Tales of the Abyss



Luke fon Fabre, är en bortskämd adelsmans son i kungariket Kimlasca-Lavaldear och har sedan han kidnappades för sju år sedan hållt sig innanför sin fars hus. Kidnappningen utfördes av det rivaliserande Malkuth Empire. Lukes minnen av livet före kidnappningen har försvunnit och en konstig röst, som bara han kan höra har ekat i hans huvud sedan dess. En dag när han tränar med sin mentor, Van Grant, en mystisk kvinna vid namn Tear bryter sig in på herrgården i en intention att ta livet av Van Grant. Under kampen lämnar Luke sitt hem tillsammans med Tear. Nu när Luke har fått sin frihet han drömt om kommer allt som han trott falla i bitar i världen utanför. Denna är den bästa av serierna så vill man bara se en av dem rekommenderar jag denna.

Inga kommentarer: