söndag 2 augusti 2009


Bild från en av mina favoritscener ur serien.

Emma (viktorianskt romantiskt drama). Vackra miljöer och intressanta karaktärer gör denna serie till väl värd att se. Bygger på mangan med samma namn. Finns översatt till svenska.

Emma utspelar sig i London i slutet på 1800-talet under den viktorianska eran och handlar om Emma som jobbar hos en äldre dam som hembiträde. Vid ett besök av den välbärgade William Jones blir Emma och William kära i varandra. Paret bryter mot den tidens oskrivna regel att man inte umgås med någon under sin egen samhällsklass och man blir absolut inte kära i dem! William blir tvungen att sätta sig upp mot sin egen familj och alla andra i överklassen, eftersom han är nyrik och blivit kär i en piga.

Jag vet inte hur många lovord jag ska fälla över denna serien. Den är unik på så sätt att miljöerna är skildrade på ett trovärdigt sätt. Om man gillar London är den också rolig att se på. Allt kretsar kring deras kärlekshistoria och problemen de har för att få samhället att acceptera deras kärlek. Om du tröttnat på alla actionfyllda anime-serier så kan denna serie vara ett välkommet avbrott.

1 kommentar:

Sofia och Gunilla sa...

Vilken trevlig blogg du har, vad roligt att du uppdaterat den! Kärleksfilmen verkar vara fin. Kramar Sofia och Gunilla